Viitorul Curița a tranșat lejer disputa de pe teren propriu cu Voința Oituz, echipă care i-a avut în teren pe foștii jucători de la FC Onești Costel Munteanu, Ionuț Dragomirescu, Nicu Andronache și Dănuț Copăcel.

Gruparea de lângă Onești s-a impus cu scorul de 8-0 (2-0), prin golurile înscrise de Ștefan Neagu, Rareș Mihalache (2), Ionuț Furtună, George Folia (2), Vlad Grigore și Radu Vătămanu și bifează astfel a doua victorie stagională, din tot atâtea meciuri.

În prima repriză, jocul de pe stadionul CSM din Onești s-a desfășurat aproape numai într-o singură direcție, spre poarta lui Mercaș. Cu o singură excepție, la acțiunea impetuoasă a lui Costel Munteanu, care a trimis în bară, bulversând într-o oarecare măsură defensiva Viitorului, oituzenii n-au reușit să se apropie periculos de poarta “șomerului” Duță.

Dacă Duță ar fi avut timp chiar să verifice pe telefonul mobil ultimele postări pe Facebook ale prietenilor, Mercaș a scos de două ori mingea din poarta sa. Prima dată a fost învins de Neagu, fundașul central pe care Curița l-a adus de la Gauss și care, până la pauză, a mai avut și o bară. Apoi, Rareș Mihalache a prins un șut superb, din afara careului, care s-a oprit direct în vinclu, Mercaș fiind un simplu spectator la execuția de maestru a căpitanului grupării de lângă Onești.

Dacă în primele 45 de minute au reușit să păstreze un soi de echilibru, nu și pe tabelă, în partea a doua jucătorii de la Voința Oituz au capotat complet, doborâți unii de căldura sufocantă, alții de anii care au trecut peste ei. Iar golurile în poarta lui Mercaș au curs unul după altul.

Furtună, celălalt jucător adus de la Gauss înaintea startului sezonului, a majorat scorul la 3-0, apoi tot el, dând dovadă de altruism, i-a pasat în fața porți lui Rareș Mihalache, care a realizat “dubla”. Folia și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, iar Vlad Grigore a făcut setul, 6-0, la mijlocul reprizei secunde, iar din tribună un spectator pus pe șotii i-a cerut arbitrului să fluiere sfârșitul jocului “că nu mai are nici un rost”. Cum trebuie să fi socotit și consilierul oneștean Gheorghe Ene, care n-a mai rămas până la sfârșit, dezechilibrul fiind mult prea evident.

Folia a făcut și el “dubla”, în minutul 75, dar “albaștrii” nu mai aveau suflu de mult, iar Radu Vătămanu, introdus pe teren spre final, a înscris pentru 8-0.

Tot Costel Munteanu a încercat să salveze onoarea oituzenilor, dar mingea trimisă de el din lovitură liberă, din marginea careului advers, a trecut puțin pe lângă poartă.

Viitorul Curița a început jocul în formula: Duță – D. Ardeleanu, Belecciu, Neagu, Maxim – Ad. Gheorghiu, Sitaru, Mihalache, Doboș –Folia, Furtună. De partea cealaltă, au evoluat, printre alții, Ionuț Dragomirescu, Nicu Andronache, Dănuț Copăcel, Costel Munteanu, iar Daniel Munteanu, singurul jucător din Onești cu o selecție la echipa națională a României, a îndeplinit rolul de antrenor.