În perioada sărbătorilor pascale 2019 și a zilei de 1 mai, inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Bacău au efectuat nu mai puțin de 380  de controale în unități de procesare, depozitare și comercializare a produselor alimentare, pe toată raza județului.

Disperaţi după profit, marii agenţi economici din județul Bacău fac comenzi mari la carne şi la produsele din carne, mai ales în perioada sărbătorilor. Numai că nu toată carnea se vinde. Dar ce se întâmplă cu produsele care expiră? Normal, ele trebuie depozitate în locuri special amenajate şi, apoi, duse la neutralizare, adică să fie distruse în spaţii speciale. Doar că de cele mai multe ori nu se întâmplă așa, iar aici intervin inspectorii DSVSA.

În urma controalelor efectuate de aceștia, au fost aplicate sancțiuni contravenționale în cuantum de 26.700 de lei, iar ca măsuri complementare au fost confiscate 107,48 kg de carne și produse de carne.

“Astfel, au fost reținute oficial și transmise la neutralizare 78,86 kg preparate de carne, 8,38 kg carne refrigerată și 20,23 kg organe congelate de miel, pentru lipsa elementelor de identificare și/sau etichetare necorespunzătoare”, a declarat dr. Florin Claudiu Baltă, purtătorul de cuvânt al DSVSA Bacău.