Peste 1.500 de porții de fasole cu ciolan, sute de litri de vin fiert și ceai cald și un spectacol muzical susținut de doi artiști consacrați alcătuiesc meniul pregătit de autoritățile oneștene de Ziua Națională a României.

“Aristocrat Pub”, restaurantele “La Strada”, “Kasttel”, “Butucul de vie” și “La Michele”, Hotel Trotuș, Eugenio Catering, Pensiunea “First Class” și “Trottoir Grill” sunt societățile comerciale care vor asigura cele aproximativ 2.000 de porții de fasole cu ciolan.

Grup Șerban va asigura necesarul de pâine, iar Potpuriu va pune la dispoziția organizatorilor mai multe corturi.

Altfel, manifestările dedicate Zilei Naționale a României vor debuta la Onești cu festivitatea de depunere a coroanelor de flori, în memoria eroilor neamului.

Se vor depune coroane de flori la Monumentul “Cireșoaia”, de pe Calea Mărășești (ora 14.30), și la Monumentul “Regina Maria”, din vecinătatea primăriei (ora. 15.00).

Abia apoi sărbătoarea se va muta pe platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor. Pe scenă vor urca îndrăgitele artiste Daniela Condurache și Corina Chiriac, spectacolul fiind urmat de aprinderea iluminatului festiv stradal.