La data de 31 martie a.c, în jurul orei 16.00, poliţiştii din Moineşti au depistat în trafic un bărbat de 44 de ani, din comuna Brusturoasa, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Moineşti unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului.

……………..

La Oneşti, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat de 43 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism pe strada Avântului.

Din verificările polițiștilor a rezultat că bărbatul avea permisul de conducere suspendat din luna iulie 2016.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice cu dreptul de a conduce suspendat.

………………..

La data de 31 martie a.c, în jurul orei 19.30, poliţiştii din Moineşti au depistat în trafic un bărbat de 37 de ani, din Comăneşti, în timp ce conducea o autoutilitară pe drumul comunal din Asău cu autorizaţia provizorie expirată din 08.02.2018.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

……………….

La aceeaşi dată, poliţiştii din Buhuşi au depistat în trafic un bărbat de 62 de ani, din comuna Gârleni, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.

Conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul alcooltest, precum şi recoltarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice de sânge.

………………………

La data de 01 aprilie a.c.,poliţiştii din Moineşti au depistat în trafic un tânăr de 22 de ani, din comuna Palanca, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma testării cu aparatul etilotest, rezultatul a fost negativ.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

……………………….

La acceaşi dată a.c., o patrulă de poliție din cadrul Postului de Poliţie Pînceşti, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiunilor de serviciu pe raza comunei a depistat în trafic un bărbat de 38 ani care se deplasa cu un moped neînmatriculat.

Din verificări a rezultat că bărbatul în cauză nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, rezultatul fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Judeţean Bacău unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice neînmatriculat, fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

Sursa: IPJ Bacău