UPDATE – 14.38: Conform informării DelGaz Grid, echipajele de intervenție ale furnizorului de energie electrică au remediat toate defecțiunile cauzate de vântul puternic astfel că în momentul de față sunt alimentați integral toți consumatorii.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Începând de aseară, de la ora 21.00, jumătatea vestică a județului Bacău se află sub avertizare COD GALBEN de intensificări susținute ale vântului, care va dura până în această seară, la orele 21.00.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei de munte,  vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 55…65 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depăși 80…100 km/h, unde în cursul nopții de duminică spre luni (01/02 aprilie) temporar va ninge”, se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

CODUL GALBEN emis de ANM este valabil conform hărții alăturate.

Deja, vântul puternic a lăsat urme în mai multe zone ale județului. Astfel, conform ISU Bacău, la această oră, în urma fenomenelor meteorologice extreme (vânt puternic), sunt afectate de lipsa energiei electrice un număr de 12 localități, care însumează aproape 5.000 de familii (mai precis, 4.637 de consumatori), iar 45 de puncte de transformare sunt nealimentate.

Trei echipe de intervenție ale DelGaz Grid lucrează pentru remedierea problemelor.

Localitățile afectate de lipsa curentului electric: LAPOȘ, DĂRMĂNEȘTI, DOFTEANA, CUCUIEȚI, LARGA, HAGHEAG, ȘTEFAN VODĂ, BOGATA, BUDEȘTI, IȚCANI, RUSENI, STRĂMINOASA.