Club Offroad „Dacii Liberi” Bacău organizează la Slănic Moldova, în perioada 23-26 mai, pentru al cincilea an consecutiv, Trofeul „Dacii Liberi”, prima etapă din Campionatul Naţional de Offroad din România, informează ziarulevenimentul.ro.

Desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi a Comisiei Naţionale de Offroad din România, etapa de la Slănic Moldova deschide sezonul competiţional românesc.

Sunt aşteptate la start peste 60 de echipaje din toate clasele. Spre deosebire de anii trecuţi, anul acesta concursul va fi structurat pe şase clase: Standard A (autovehicul cu capacitate cilindrică până în 2000 cmc), Standard B (autovehicul cu capacitate cilindrică peste 2000 cmc), Standard C (autovehicul cu tracţiune 4×4 derivat dintr-un autovehicul fabricat în serie, a cărui masă maximă autorizată nu depăşeşte 3500 kg), Open SSV (autovehicule de tip side by side), Open şi Extrem (maşini modificate atât la formă, cât şi la sistemele de frânare, direcţie, suspensie şi tracţiune faţă de maşinile de serie, sporind considerabil performanţele de căţărare şi anduranţă).

Ziua de joi, 23 mai, este destinată primirii concurenţilor şi verificărilor tehnice şi administrative.

Startul primei zile de concurs se dă vineri, 24 mai, ora 10, urmând ca la lăsarea serii să se pornească în proba specială „Noaptea Nemirei”, în care echipajele îşi vor testa abilităţile de orientare şi navigare înfruntând întunericul.

Sâmbătă, 25 mai, la finalul traseului aferent celei de-a doua zi de concurs, va avea loc proba superspecială „Trial”, un spectacol intens, deosebit şi fascinant dedicat publicului larg.

Trofeul Dacii Liberi se va încheia cu festivitatea de premiere, care va avea loc duminică, 26 mai, începând cu ora 10.30, în Parcul Central. Vor fi premiate cele mai bune trei echipaje de la fiecare clasă. În plus, toţi cei care au izbutit să învingă traseele Nemirei vor primi o Diplomă de participare, mai scrie sursa citată.