Bugetarii nu vor mai primi vouchere de vacanță, acest sistem dovedindu-se un eșec total. Deși suntem în plin sezon estival, multe dintre unitățile de cazare partenere nu mai primesc vouchere de vacanță, iar altele au deja camerele rezervate, astfel că bugetarii nu mai pot merge în concediu în locul dorit.

În acest fel, voucherele de vacanță (în valoare de 1.900 de lei/angajat) ar urma să dispară de la 1 decembrie, și să fie înlocuite cu bani, indemnizația urmând să se acorde în numerar înainte ca bugetarul să plece în concediu, notează observator.tv.

Bugetarul va avea obligația ca în termen de 6 luni după efectuarea concediului să aducă facturi sau documente prin care să demonstreze că banii primiți ca indemnizație de vacanță în locul voucherului au fost folosiți pentru cazare.

“Din cauza faptului că voucherele au început să fie respinse la unităţile de cazare, mulţi dintre bugetari au ales să le vândă. Chiar dacă acest lucru este ilegal, bugetarii au postat zeci de anunţuri pe site-urile de comerţ online. Mulţi dintre bugetari sunt dispuşi să vândă voucherele de vacanţă chiar şi la jumătate de preţ. Preţurile cerute de bugetari sunt cuprinse între 800 şi 1.100 de lei”, mai scrie sursa citată.