Galele finale ale Cupei României la Box – seniori, competiție organizată de Federația Română de Box, Sport Club Municipal Bacău și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Bacău vor avea loc mâine, cu începere de la orele 16.00, în Sala de Atletism Bacău.

Pugilistul oneștean Vitalie Mîrza va urca, mâine, în ring pentru prima dată într-un meci oficial după o pauză de doi ani, direct în finala Cupei României la Box – categoria 91 de kilograme. Mîrza a avut noroc la tragerea la sorți, fiind scutit de un meci în plus.

Pentru că la această categorie s-au înscris doar trei boxeri, s-a disputat o singură semifinală, între târgovișteanul Cătălin Cristea și băcăuanul Ionuț Strătinaru. Aceasta a fost câștigată de târgoviștean, care s-a impus în fața colegului de club al lui Vitalie Mîrza prin KO, în repriza I.

Așadar, în finala categoriei 91 kg, Mîrza îl va înfrunta pe Cătălin Cristea.

Finalele vor începe la orele 16.00. Trebuie menționat faptul că Mîrza este cu 10 kg mai ușor decât adversarul său. “Sunt încrezător în forțele mele, chiar dacă voi avea acest handicap de greutate. M-am pregătit bine, eu cred că voi anula cele 10 kilograme în plus ale adversarului”, a spus Vitalie Mîrza.