UPDATE – 13.03: Rusia a anunțat, azi, suspendarea acordului cu Washingtonul privind prevenirea incidentelor aeriene în Siria, după atacul SUA asupra unei bazei forțelor siriene. “Partea rusă suspendă Memorandumul cu Statele Unite ale Americii privind prevenirea incidentelor și siguranța zborurilor în timpul operațiunilor din Siria desfășurate de aviația rusă și americană”, se arată într-un comunicat semnat de purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova.

UPDATE:09.02: Ultimul bilanț al atacului american asupra Siriei: 5 morți și 7 răniți!

UPDATE – 08.06: Din primele informații, în urma atacului american ar fi murit patru oameni. Baza aeriană Shayrat, asupra căreia a fost lansat atacul cu 59 de rachete de croazieră Tomahawk, este asociată de americani programului sirian de fabricare a armelor chimice.

UPDATE – 08.03: Rachetele au fost lansate de pe două distrugătoare americane din Marea Mediterană. Siria a condamnat atacul, numindu-l “o agresiune americană”. “Am ordonat un atac militar asupra aeroportului de unde a fost lansat atacul chimic (n.r. – de acum patru zile)”, a declarat președintele american, Donald Trump. Atacul a avut loc la ora 03.40, ora Siriei.

Mai multe rachete de croazieră americane au fost lansate, azi-noapte, asupra unei baze aeriene din Siria, care sunt parte ale forțelor guvernamentale ale regimului Bashar al-Assad.

Acestă ripostă americană vine ca răspuns la atacul chimic pentru care Washington-ul a învinuit forțele siriene conduse de președintele Bashar al-Assad, informează Digi 24.

SUA  au lansat asupra bazei aeriene siriene un număr de 59 de rachete de croazieră. “Este un act de agresiune asupra unui membru ONU”, a catalogat atacul americanilor asupra Siriei un oficial rus, care a mai precizat că Moscova va cere o întrunire de urgență a Consiliului de Securitate ONU.

În urma acestui atac asupra Siriei, prețul petrolului a crescut cu două procente.