Tragedie cumplită în Tulcea! Patru persoane, printre care și doi copii, au fost luate de apele unui pârâu din județul Tulcea, marți seară (n.r. – 10 iulie), iar două dintre ele, o femeie și un copil, au murit, relatează observator.tv.

Pompierii care au intervenit în căutarea celor patru persoane dispărute un găsit un copil și o femeie, ambele persoane în stop cardiorespirator. Medicii au încercat resuscitarea acestora, dar fără succes.

Celelalte două persoane date dispărute după ce au fost luate de viituri în localitatea Măgurele din comuna Topolog, sunt căutate în continuare de pompieri.

În județul Dâmbovița, un bărbat care fusese luat de viitură sub privirile disperate ale oamenilor a fost salvat în ultima clipă, după ce mai mulți tineri s-au aruncat în apele râului Colentina, reușind să-l aducă la mal.

La Băbeni, județul Vâlcea, unde hidrologii emiseseră o avertizare Cod roșu de inundații până aseară la ora 20.00, situația este critică. Potrivit observator.tv, în 30 de locuințe apa depășește un metru și jumătate, iar pompierii nu pot interveni cu motopompele, pericolul fiind foarte mare.

Totuși, apele au început să se retragă, astfel că în cursul acestei zile s-ar putea declanșa operațiunea de evacuare a mâlului din casele oamenilor și să facă o evaluare a pagubelor.