Viitorul Curița și-a consolidat poziția fruntașă în Campionatul Județean de fotbal Bacău, după ce s-a impus cu 2-0, în derby-ul etapei a 19-a, pe terenul celor de la Viitorul Nicolae Bălcescu, echipă situată pe poziția a 4-a a clasamentului înaintea acestei runde.

A fost un meci cu ocazii de-o parte și de alta, tranșat de cășuneni datorită golurilor înscrise de Rareș Mihalache, în minutul 35, din penalty, și de Silviu Socaci, în al treilea minut de prelungire. Grație acestui success, Viitorul Curița a scos-o din ecuația promovării pe echipa din comuna Nicolae Bălcescu. Între trupa lui Costică Ene și învinsa sa de azi este acum o diferență de 10 puncte, aproape sigur imposibil de recuperat de către gruparea din Bălcescu.

“Am obținut trei puncte foarte importante, dar ne așteaptă alte două jocuri foarte grele, de aceea n-aș vrea să vorbim prea mult despre victoria de la Nicolae Bălcescu. La sfârșitul săptămânii viitoare ne vizitează Voința Gârleni, un alt meci dificil pe care trebuie obligatoriu să-l câștigăm, după care mergem la Filipești, echipa de pe locul 2. După jocul de la Filipești vom ști sigur cum stăm”, ne-a declarat antrenorul celor de la Curița, Costică Ene.

“Un meci de uzură, am întâlnit o echipă foarte ambițioasă, bătăioasă, care de multe ori a jucat dincolo de limita regulamentului. Am marcat exact când trebuia, în ultima parte a primei reprize, după care le-am dat lovitura de grație în minutul 93. Un arbitraj foarte bun, un portar, al nostru, în zile mari, și drept dovadă că echipa și-a dorit foarte mult victoria, căpitanul nostru, Rareș Mihalache, a jucat accidentat mai bine de o repriză. Sperăm să avem tot lotul valid pentru etapa următoare, un meci la fel de dificil precum cel de azi, dar dacă echipa se va prezenta cum a făcut-o la Nicolae Bălcescu, ar fi imposibil să cedăm vreun punct, mai ales că jucăm și pe teren propriu. Deocamdată ne bucurăm pentru cele trei puncte câștigate și, pe această cale, felicit toată echipa, de la portar până la ultima rezervă. Ar cam fi cazul ca Oneștiul să afle că există o echipă care i-ar putea reprezenta în Liga a 3-a în viitorul apropiat și le cerem sprijin microbiștilor oneșteni, precum și celor din Curița și din Cașin ”, a conchis Mihai Fudulache, finanțatorul echipei din Curița.

Viitorul Curița va juca următorul meci sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 17.00, pe stadionul CSM Borzești, în compania celor de la Viitorul Gârleni.