Viitorul Curița a ratat promovarea în Liga a 3-a după ce a pierdut “dubla” de baraj cu ACS Sănătătea Darabani (0-1 și 3-4), iar noul sezon se anunță mai dificil decât precedentul, în condițiile în care în campionatul județean și-a făcut apariția și echipa clubului Primăriei Bacău.

Campionatul județean va avea anul acesta 18 echipe, cu două mai multe decât în stagiunea 2016-2017.

Echipelor care au evoluat în Liga a 4-a anul trecut (nu a retrogradat nimeni) li s-au alăturat noile promovate UZU Dărmănești și CSȘM Bacău, aceasta din urmă fiind echipa clubului susținut de Primăria Municipiului Bacău.

În plus, locul formației AS Biruința Letea Veche Bacău (locul 8 la finalul campionatului trecut) a fost luat de Gauss, o echipă mult mai experimentată, care dispune și de un suport financiar însemnat, fiind sponsorizată de clinica medicală omonimă, care are puncte de lucru în tot județul.

“Antrenor la CSȘM Bacău este Gică Penoff, fostul jucător al lui FCM Bacău, pe vremuri. Din ce știu eu, au o trupă tânără, Under 20, nu știu dacă pot emite pretenții la promovare. Eu, din ce am auzit, ar vrea să se bată la promovare, dar e devreme să vorbim despre asta.

Mai tare mi-e teamă de concurența pe care ne-o vor face cei de la Gauss, echipă care i-a luat locul Biruinței Letea Vechea Bacău. Gauss este o echipă cu potențial financiar, în primul rând, și au mulți jucători cu experiență la Liga a 2-a”, ne-a declarat Costică Ene, tehnicianul celor de la Viitorul Curița, campioana județului Bacău.

Campionatul județean de fotbal Bacău va începe peste o lună, în jurul datei de 20 august.