Compania A2 Impex Ploiești – acționarul majoritar al Chimcomplex SA, și-a mărit participația la combinatul oneștean la 87,01%, Ștefan Vuza spunând că această tranzacție reprezintă o primă etapă din planul de dezvoltare al Chimcomplex.

Compania A2 Impex Ploiești a plătit 4,37 de milioane de lei (aproape un milion de euro) în schimbul pachetului de acțiuni deținut de SIF Moldova la Chimcomplex, însumând 3.394.967 de acțiuni.

Astfel, valoarea unei acțiuni tranzacționate a fost de 1,29 lei, un preț pe acțiune aproape dublu față de media ultimelor luni.

“Tranzactia este o primă etapă din planul de dezvoltare al Chimcomplex ce vizează crearea unui campion industrial regional, Compania Română de Chimie, după achiziţionarea cu succes a pachetului de active de la Oltchim Râmnicu Vâlcea”, a precizat Ștefan Vuza, președintele Grupului Serviciile Comerciale Române (SCR), din care face parte și Chimcomplex.

În urma tranzacției, compania A2 Impex și-a mărit participația la Chimcomplex la 87,01%, în vreme ce SIF Moldova nu mai este acționar la combinatul oneștean.