Derby-ul campionatului județean, confruntarea dintre Gauss Bacău și Viitorul Curița, care a avut loc, în această după-amiază, pe terenul din comuna Letea Vechea, s-a terminat nedecis, scor 1-1 (1-0).  

Cele 13 victorii din tot atâtea posibile obținute de Gauss până la ora jocului direct de astăzi și golaverajul fantastic al băcăuanilor (97-10) nu i-a impresionat câtuși de puțin pe jucătorii lui Costică Ene, care au demonstrat că pot spera să câștige campionatul și anul acesta.

Curița a început foarte bine jocul de la Letea Veche, iar în minutul 12 Vasile Padovei a trecut pe lângă gol, expediind balonul în bara din stânga portarului advers, cu un șut înșelător, din conțul careului mare.

În minutul 18, la singura nesincronizare din defensiva cășunenilor, la o lovitură de colț, gazdele au deschis scorul, Marius Doboș înscriind cu capul din apropiere.

Meciul nu s-a ridicat la un nivel foarte ridicat, cele două formații anihilându-se reciproc, fapt pentru care și ocaziile clare de gol au fost extrem de puține.

Cu un sfert de oră înainte de final, Curița a obținut o lovitură de la 11 metri, iar Rareș Mihalache a transformat fără emoții, după ce jucătorii gazdă au ținut, însă, să-i transmită arbitrului să măsoare distanța până la punctul cu var, care fusese, chipurile, trasat mai aproape de poartă cu jumătate de metru.

Și din locul indicat de arbitru, după măsurătoare, Mihalache a trimis în poartă, aducând un punct echipei sale.

În timp ce Gauss pierde primele puncte din acest campionat, Viitorul Curița se poate gândi din nou la promovare, mai ales că returul va avea loc pe terenul lor, iar diferența de puncte (6) nu mai pare chiar irecuperabilă.