În ultimă instanță, Viitorul Curița ar fi putut juca în Liga a 3-a, Gauss dar și alte două echipe din alte județe propunându-le conductătorilor grupării de lângă Onești să le ia locul. Asta ar fi însemnat ca Mihai Fudulache să renunțe complet la proiectul său. Fiindcă fuziunile sunt interzise de către FRF, Viitorul Curița ar fi pierdut Certificatul de Identitate Sportivă (CIS), iar asta ar fi însemnat practic sfârșitul proiectului demarat în urmă cu trei ani de Fudulache. “Renunț la Viitorul Curița doar pentru Onești!”, spune acesta.

 

Reporter: Viitorul Curița a ratat promovarea doi ani la rând. Aveți puterea să o mai luați din nou de la capăt, în Liga a 4-a?

Mihai Fudulache: N-avem ce face, din păcate. Dar, pe de altă parte, nici n-aș putea spune că sezonul 2017-2018 a fost o dezamăgire completă pentru noi. Am reușit totuși să câștigăm faza județeană a Cupei României, fiind în continuare angrenați în această competiție.

O altă neîmplinire este că nu i-am bătut pe Gauss în returul de la Onești, deși în iarnă adusesem întăriri la echipă. Dar asta a fost…

Care Gauss se pregătește de debutul în Liga a 3-a…

Îi felicit pentru parcursul din sezonul trecut. Însă nu știu cât de mult se pregătesc pentru Liga a 3-a. Am înțeles că finanțatorul celor de la Gauss n-ar mai dori să susțină echipa. Încep tot mai mult să cred și eu că echipele din Bacău își propun doar să încurce echipele de pe Valea Trotușului, decât să performeze ele. Ceva normal pentru țara noastră, de altfel! Nu e un secret pentru nimeni că am contestat dreptul celor de la Gauss de a participa la barajul de promovare. Dar Comisia de Recurs din cadrul AJF Bacău nu ne-a mai dat un răspuns după ce am contestat decizia Comisiei de Disciplină. Sunt sigur, însă, că în momentul în care AJF-ul va avea sediul la Onești, vom promova și noi! J

O luați din nou de la capăt, dar cu ce echipă?

Transformări mari nu vor fi. Scheletul echipei va fi același. Au plecat jucătorii veniți sub formă de împrumut – Tudorel Tudorache și Denis Botezatu – dar va reveni la echipă Vasile Padovei, un mare câștig pentru noi, jucător cerebral, superior ca valoare celor doi. Rămân, bineînțeles, Adi Gheorghiu, Rareș Mihalache, Bogdan Corman și toți ceilalți din vechea gardă. Totodată, mă bucur că vom putea conta mai departe pe serviciile lui Belecciu, un fundaș robust, pe care Aerostar ni-l va mai împrumuta încă un an. Însă, în sezonul 2018-2019 vom încerca să dăm credit mai mare juniorilor noștri. Până la urmă, proiectul nostru așa a și fost conceput, să descoperim și să creștem tinere talente.

Circula la un moment dat informația că cei de la Gauss v-ar fi propus să preluați cu totul echipa lor, chiar și acum după ce au promovat în Liga a 3-a…

Au fost discuții, nu neg. Din păcate pentru ei, am hotărât să nu ne renegăm mica noastră istorie. Avem trei ani de activitate, timp în care am câștigat de două ori faza județeană a Cupei României și o dată campionatul. Dacă am fi preluat-o pe Gauss, toate aceste performanțe ar fi dispărut, iar prețul plătit ar fi fost prea mare, din punctul nostru de vedere. Deveneam o clonă, și știm care este atitudinea suporterilor față de astfel de proiecte.

Și totuși, poate nu chiar tuturor suporterilor Viitorului le-ar fi displăcut să jucați în Liga a 3-a, chiar și dacă ați fi ajuns acolo pe această cale…

Să vă mărturisesc ceva, în premieră! Ni s-a propus să aducem la Onești chiar și o echipă de Liga a 2-a. Nu vreau să intru acum în detalii. Am refuzat și punct. Dorim să creștem încet și sănătos. Dacă anul trecut nu am fost pregătiți să câștigăm campionatul, acum cred că am ajuns la maturitate și nu ne-ar mai ierta nimeni dacă am rata o nouă promovare.

Faptul că veți evolua tot în Liga a 4-a i-ar putea descuraja și mai mult pe eventualii sponsori, care nici până acum nu prea s-au înghesuit…

Partea financiară este cel mai sensibil aspect al proiectului. De asta pot afirma că marele câștig al echipei în stagiunea trecută, chiar peste adjudecarea Cupei, este venirea lui Adrian Andronache alături noi.

Să vă zic ceva. Eu chiar cred că în Onești sunt cel puțin 100 de persoane ca el, oameni de afaceri pasionați de fenomen, care ar putea să contribuie cu 500-1.000 de euro într-un an. Oare chiar numai noi, cei 5-6 oameni care băgăm bani la Viitorul, ne dorim ca Oneștiul să aibă echipă în Liga a 3-a, sau a 2-a, de ce nu?!

De-a lungul timpului, în Onești au fost multe încercări de a construi o echipă bună, însă tentativele acestea au fost aproape individuale, în condițiile în care oamenii puteau să construiască aceste proiecte împreună, pentru a deveni mai puternici și a putea suporta mai ușor cheltuielile.

Sincer vorbind, ce șanse credeți că sunt ca anul viitor pe vremea asta să vă pregătiți pentru debutul în Liga a 3-a?

Sunt convins că anul viitor pe vremea asta vom face interviu din cantonamentul echipei gata să ia startul în Liga a 3-a.