Deși se credea că va avea o misiune ușoară, având în vedere că întâlnea ultima clasată, Viitorul Curița s-a impus cu foarte mare dificultate pe terenul celor de la Flamura Roșie Sascut, scor 1-0. Unicul gol a fost marcat de Alex Soroiu, fiul primarului comunei Cașin, Daniel Soroiu.

“Până la urmă, importante sunt cele trei puncte. Dacă am fi câștigat cu 10-0, tot trei puncte am fi luat”, a declarat antrenorul celor de la Viitorul Curița, Costică Ene.

Cel mai important aspect în urma jocurilor disputate sâmbătă, 12 noiembrie, în etapa a 11-a a Campionatului Județean de fotbal Bacău, este că Viitorul Curița a reușit să se desprindă la cinci puncte de CS Dofteana. Echipa din Dofteana a revenit învinsă din deplasarea de la Nicolae Bălcescu, scor 0-4, și a pierdut pentru moment contactul cu liderul clasamentului.

Pentru Viitorul Curița urmează săptămâna următoare un meci foarte important, derby-ul de pe teren propriu cu Vulturul Măgirești (echipă care la sfârșitul acestei etape va urca, aproape sigur, pe locul secund al clasamentului).

În funcție de poziția pe care va încheia turul de campionat, conducerea grupării din Curița va decide dacă va ataca sau nu promovarea în Liga a 3-a. Pentru a putea evolua în al treilea eșalon fotbalistic al țării, o echipă trebuie să dispună de un buget clar, pe care să-l comunice la FRF înainte de startul întrecerii.

Vă reamintim că atât Viitorul Curița cât și Măgura Cașin își dispută meciurile de pe teren propriu pe stadionul FC Onești, asta în vreme ce municipiul de pe Trotuș nu are nicio echipă de fotbal seniori.

Rezultate parțiale din Liga a 4-a (meciuri disputate sâmbătă, 12 noiembrie):  AS Negri – Voința Oituz 0-2, Siretul Bacău – Biruința Letea Veche Bacău 4-2, Flamura Roșie Sascut – Viitorul Curița 0-1, ACS Viitorul Nicolae Bălcescu – CS Dofteana 4-0.

Clasament: 1. Viitorul Curița 30p (11 jocuri), 2. CS Dofteana 25 p (11 jocuri), 3. Vulturul Măgirești 23p (10 jocuri).