Viitorul Curița a încheiat sezonul 2017-2018 cu un nou trofeu, nu cel mai important și mai râvnit dintre cele atribuite de Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Bacău, dar la fel de strălucitor ca și cel de câștigătoare a campionatului, care i-a revenit formației Gauss Bacău.

În finala Cupei României – faza județeană, găzduită de stadionul CSM din Onești, Viitorul Curița s-a impus cu scorul de 6-1 (3-0) în fața celor de la Uzu Dărmănești, prin golurile marcate de Rareș Mihalache, Denis Botezatu (2), Belecciu, Adrian Gheorghiu și Vlad Grigore.

Este pentru a doua oară la rând când tânăra grupare de lângă Onești câștigă trofeul Cupei României – faza județeană, după ce anul trecut elevii lui Costică Ene o învingeau în ultimul act, cu scorul de 3-2, pe Voința Gârleni.

Ca o ploaie scurtă de vară. Așa ar putea fi descris, în doar câteva cuvinte, succesul de astăzi (miercuri, 27 iunie) al echipei finanțate de Mihai Fudulache.

Curița nu a făcut neapărat un meci senzațional, numai că Uzu Dărmănești este cu câteva clase sub nivelul băieților pregătiți de Costică Ene.

Cu foarte puține excepții, s-a jucat numai la o poartă, “verzii” lui Ene masându-i pe “interiștii” din Dărmănești aproape de propriu careu.

Uzu a rezistat atâta timp cât jucătorii Viitorului s-au aflat în căutarea celor mai bune relații de joc. Și până când Rareș Mihalache și ceilalți colegi ai acestuia și-au reglat tirul. De altfel, deschiderea scorului s-a produs tocmai în urma unui șut de maestru al căpitanului Viitorului, din afara careului advers.

La cabine, Viitorul a intrat cu un avantaj reconfortant: 3-0, scor de neprezentare.

Însoțită și de o galerie formată din circa 30 de persoane, formația dărmăneșteană a avut o tresărire de orgoliu în debutul reprizei secunde, când a redus din handicap, dar asta a fost tot. Uzu n-a putut mai mult decât înscrierea golului de onoare, cum l-a anunțat la stația de amplificare crainicul Alin Asavei, anticipând că vizitatorii vor rămâne doar cu acea reușită.

La finalul partidei, președintele AJF Bacău, Cristi Sava, le-a înmânat învingătorilor trofeul și medaliile de câștigători ai etapei județene a Cupei României, cei de la Uzu fiind la rândul lor răsplătiți pentru prezența în ultimul act al competiției.