Suplimentarea numărului de polițiști examinatori de către Prefectura Bacău a mai scurtat din timpul de așteptare al viitorilor șoferi care au luat “sala” și care ajunseseră să stea cu lunile până să fie programați pentru susținerea probei practice, dar, cel puțin la ONEȘTI, încă o problemă a rămas nerezolvată.

Se știe că în cazul unor emoții puternice, cum sunt cele trăite de viitorii șoferi în ziua examenului, organismul are tendința să scape urină în plus.

Numai că în cazul viitorilor șoferi care susțin “orașul” la Onești, mersul des la toaletă nu este o chestiune chiar atât de banală pe cât ar trebui să fie, dintr-un motiv la fel de banal: în preajma platoului din spatele hotelului Trotuș, de unde se pleacă pe traseu, nu există nici măcar o toaletă, ecologică sau de oricare alt tip!

Astfel, cursanții și instructorii auto care-i însoțesc ajung să-și facă nevoile pe unde apucă, după cât de îndrăzneț este fiecare dintre ei.

“Hai că băieții se mai descurcă, știți cum e treaba, ei se duc după un tufiș și gata, dar pentru fete chiar este complicat. Este o situație jenantă, cu care ne confruntăm nu de ieri, de azi! Nu știu cine ar trebui să rezolve problema, dar ar trebui să se țină cont de faptul că școlile de șoferi din Onești sunt și ele plătitoare de taxe și impozite, ar trebui tratate cu mai mult respect”, și-a exprimat revolta un instructor auto, sub protecția anonimatului.

Până acum ceva timp, cursanții școlilor de șoferi dau și instructorii foloseau toaleta din incinta grădinii de vară a hotelului, care acum este însă închisă. “Până la urmă, acolo este o proprietate privată, e normal să pună omul lacătul pe ușă. Nu înțeleg însă ce șmecherie mare este să instalezi una-două toalete ecologice?!”, a adăugat instructorul auto.

Altfel, decalajul care apăruse între proba teoretică (sala) și proba practică (oraș) s-a redus simțitor după ce polițiștii examinatori au ajuns la Onești și în alte zile alte zile ale săptămânii în afară de miercuri. “O decizie foarte bună luată la nivelul Prefecturii!, a conchis instructorul auto cu care am stat de vorbă.