Un șofer beat criță a fost filmat, joi dimineață, în jurul orei 06.45, pe DN 11, pe raza comunei Helegiu, cum se deplasează cu mașina în zig-zag, dinspre Onești spre Bacău, în două rânduri fiind foarte aproape să acroșeze mașinile care se deplasau din sens opus.

Șoferul aflat în spatele inconștientului care a urcat băut la volan și-a dat seama imediat de gravitatea situației și de pericolul uriaș în care conducătorul auto din față îi pune pe restul participanților la trafic și a început să claxoneze încontinuu, încercând să-l determine să oprească.

În același timp, tot pentru a împiedica producerea unei tragedii, autorul filmării a sunat la “112” nu o dată, ci de două, a doua oară pentru a sesiza organele competente despre faptul că șoferul băut a virat la dreapta, spre Deleni.

Apelul oneșteanului Robert Popa a dat rezultate, polițiștii oneșteni reușind să pună mâna pe șoferul băut.

Polițiștii oneșteni au avut surpriza să constate că “mușteriul” le mai picase o dată în mână câteva ore mai devreme.

În vârstă de 22 de ani, șoferul băut, originar din comuna Mălini, județul Suceava, rămăsese fără permis de conducere în urma unui control, la ora 01.20, când polițiștii l-au găsit cu o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.