Săptămână aceasta, Inspectoratul de Poliție Județean Bacău a desfășurat activități preventive în cadrul campaniei „ Sărbători M.A.I. în siguranță”, care are ca scop creşterea gradului de informare a cetățenilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale.

Campania reprezintă un parteneriat local în domeniul informării şi al prevenirii infracţionalităţii între instituţii ale Ministerului Afacerilor Interne care activează în domeniul ordinii şi siguranţei publice, respectiv Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bacău, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bacău, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, Punct de Trecere a Frontierei Aeroport “George Enescu” Bacău, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Bacău.

În această săptămână, polițiștii au transmis informații preventive cetățenilor aflați în Aeroportul “George Enescu” Bacău, atât celor care așteptau rude sau cunoștințe, cât și celor care lucrează în străinătate și au venit acasă să-și petreacă sărbătorile împreună cu familia.

În spiritul sărbătorilor de iarnă, poliţiştii au înmânat cetățenilor pliante și informații preventive și i-au învățat cum să procedeze pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt din, buzunare, din/de auto, cerșetorie, înșelăciune sau tâlhărie.

În următoarea perioadă polițiștii vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor de toate vârstele, pentru ca toți să petreacă vacanța în siguranță împreună cu familiile. (comunicat de presă IPJ Bacău)