Lucrările la brațul de vest al șoselei de centură a Municipiului Bacău s-au încheiat. Ultimele marcaje au fost trasate, s-au amplasat indicatoarele și sistemele de siguranță rutieră, dar cu toate acestea traficul pe tronsonul Nicolae Bălcescu (E85) – ieșire către Onești (DN 11) nu a fost încă dat în folosință.

Pentru această situație, fostul ministru al Transporturilor, social-democratul Lucian Șova, arată cu degetul către rivalii liberali.

“Din păcate, cu toții stăm după apetitul pentru festivism politic al PNL și suntem invitați să numărăm zilele până când peneliștii se vor îndura să taie panglica și să dea în trafic acest tronson din centura Bacăului.

Se vede treaba că, pentru cei de la PNL, festivismul și fripturismul sunt mai importante decât reducerea poluării cauzate de mii de vehicule care ar putea, în sfârșit, să ocolească Bacăul, prin devierea traficului rutier pe direcția Nicolae Bălcescu (E85) – ieșire către Onești (DN 11).

Un oraș întreg stă cu ochii ațintiți spre calendar, până când – într-un târziu – va ateriza la Bacău un alai de liberali asimptomatici, în frunte cu „lăutarul” Orban, care să dea drumul la circulație pe brațul vestic al centurii.

Ca ministru al Transporturilor în guvernarea PSD am avut grijă ca șoseaua de centură să aibă un proiect bine făcut și un constructor pe măsură, capabil să se mobilizeze exemplar. Guvernarea social-democrată împreună cu angajații Spedition UMB au făcut centura; în festivismul lor deșănțat, cei de la PNL nu sunt în stare nici măcar să-i taie panglica.

Vă propun, tuturor, să-i cerem lui Ionel Palăr de la PNL Bacău să ne lase să circulăm pe șoseaua de centură și să abandoneze festivismul de tip ceaușist, mai ales că în urmă cu 12 ani, împreună cu fostul primar Stavarache și același Orban, a mai inaugurat de câteva ori centura Bacăului și autostrada Moldovei!”, a menționat Lucian Șova, într-o postare pe Facebook.