Angajații firmei de salubrizare Romprest au fost surprinși, ieri, în timp ce încărcau la grămadă deșeurile colectate selectiv de oneșteni în cele trei clopote special amenajate lângă tomberoanele de gunoi menajer.

De ani de zile auzim cât de important este să adunăm gunoaiele separat pentru ca plasticul, hârtia și sticla să ajungă fiecare la locul său, pentru ca apoi să fie reciclate protejându-se astfel mediul.

La Onești, cea mai mare parte a populației continuă să strângă tot gunoiul la un loc, dar destul de mulți cetățeni cu spirit civic și grijă față de mediu care colectează deșeurile selectiv.

Cei care au ales această a doua variantă au ajuns să simtă, de multe ori, că efortul lor este inutil, după ce au observat că angajații firmei de salubrizare au descărcat cele trei containere cu deșeuri de hârtie, sticlă și plastic la grămadă, la grămadă, în cuva mașinii.

Ieri, un oneștean a semnalat din nou această situație, care s-a petrecut în incinta din spatele Judecătoriei.

În acest sens, apare întrebarea firească: Ce rost mai au cele trei clopote de culori diferite dacă gunoiul se ridică tot laolaltă? Mai are sens să separăm gunoiul acasă și să îl ducem la aceste containere speciale?

În diverse ocazii, pentru că și în alte localități din țară se acționează la fel, Romprest a susținut că oamenii amestecă deșeuri reciclabile, tocmai de aceea acestea sunt preluate la grămadă, fiind sortate ulterior.

Dacă lucrurile chiar stau în acest fel, n-ar fi însă mai comod și pentru populație și pentru firma de salubrizare să existe un singur container pentru toate cele trei categorii de deșeuri reciclabile, dacă tot e nevoie de încă o sortare?