Un șofer grăbit, care circula pe ruta Bacău – Onești și nu a adaptat viteza la condițiile de drum, s-a înfipt cu mașina în poarta unei case din comuna Helegiu, într-o curbă periculoasă la stânga, în capcana căreia au căzut, de-a lungul timpului, zeci de șoferi (VIDEO 1). Accidentul s-a petrecut în dimineața zilei de marți, 2 iunie și, din fericire, nu s-a soldat decât cu pagube materiale.

Este vorba despre aceeași curbă în care, în urmă cu patru ani, un autotractor care tracta o cisternă, deplasându-se spre Bacău, nu a adaptat viteza, a pătruns pe contrasens și a intrat în coliziune cu un autoturism și cu o autoutilitară. În urma impactului, toate cele trei autovehicule s-au răsturnat în afara carosabilului, iar un bărbat de 38 de ani (șoferul autoturismului) a murit, două persoane ajungând la spital în stare gravă.

Curba cu pricina reprezintă un adevărat coșmar atât pentru șoferii fără experiență cât și pentru cei prea siguri pe ei. Numai în ultimele două săptămâni, în fix același loc alți patru conducători auto au fost puși în dificultate în primul din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum (carosabil umed), ieșind cu mașinile în decor (VEZI VIDEO 2, 3, 4 și 5). Nu au fost accidente grave, dar pentru proprietarul gospodăriei aproape mereu afectate a devenit cât se poate de clar că administratorul drumului (n.r. – CNAIR) trebuie să ia urgent niște măsuri.

“Nu știu care ar fi soluția, dar e cert că trebuie să intervină cineva. De când s-a asfaltat, în condiții de ploaie se formează o mâzgă subțire, asemănătoare poleiului, iar șoferii care intră în curbă cu viteză puțin mai mare nu mai pot păstra direcția și ajung la mine în gard. Sau pe partea cealaltă, depinde din ce direcție vin.

Nici nu repar bine gardul, că iar trebuie să aduc meșterii la treabă. M-am săturat, unde mai pui că nu ai nicio siguranță dacă stai la poartă cu cineva de vorbă. Uitați-vă pe imaginile astea, și vă veți da seama singuri ce s-ar fi întâmplat în cazul în care era cineva prin preajmă! Am doi copii mici la școală, Doamne-ferește să fie surprinși într-un astfel de moment!”, ne-a declarat proprietarul casei.

Camerele video de supraveghere montate în direcția porții, în afara faptului că au surprins toate accidentele respective, nu-i apără cu nimic pe membrii familiei respective, care au toate motivele să fie îngrijorați dată fiind frecvența cu care se produc aceste evenimente rutiere nedorite.