Imaginile uimitoare de pe șantierul lotului Zimbor – Poarta Sălajului (12 km) demonstrează eforturile intense desfășurate pe timp de zi și de noapte de „Armata” lui Umbrărescu, conform raportului furnizat de Economedia.

Autorul filmării, Cristian Marius Man, care supraveghează în mod regulat progresul lucrărilor, a remarcat faptul că aceasta reprezintă cea mai bună mobilizare a constructorului băcăuan până în prezent.

Deși tronsonul Zimbor – Porta Sălajului are doar 12 kilometri, acesta se numără printre cele mai complexe proiecte de autostradă din România, din cauza reliefului dificil și a numeroaselor lucrări de artă. Chiar și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a subliniat nivelul de dificultate și dimensiunea acestor lucrări, finanțate prin PNRR, pentru loturile Nădășelu – Zimbor și Zimbor – Poarta Sălajului.

Contractul pentru lotul Zimbor – Poarta Sălajului a fost semnat cu UMB-ul lui Umbrărescu în iunie 2020, cu o valoare inițială de 680 de milioane de lei (ulterior majorată la 837 de milioane de lei) și un termen de 36 de luni (12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție).

Acest lot include construcția a 5 viaducte și a unui pod deasupra autostrăzii, iar proiectul se află în prezent la un stadiu de execuție de 30%, cu estimarea finalizării în decembrie 2024.

SURSĂ VIDEO: CRISTIAN MARIUS MAN