Lucrările la Varianta Ocolitoare a Bacăului continuă în același ritm alert cu care au început, iar dacă în urmă cu nu foarte mult timp era anunțat că s-a început turnarea primului strat de asfalt pe o porțiune de un kilometru, iată că acum s-a așternut deja o suprafață importantă din stratul de bază de asfalt, notează realitateadebacau.net.

“Continuă lucrările de așternere a covorului asfaltic pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău. Imagini surprinse între km 6+700 – 9+990, Obiectul 1 al VO Bacău, pe Calea 1 a tronsonului în profil de autostradă, în zona localității Letea Veche, unde are loc așternerea stratului de bază (AB 31,5). Ulterior așternerii pe cei aproximativ 3,3 km, în pregătire se află un nou tronson de aproximativ 1,5 km, după care va fi abordată și Calea 2 a tronsonului în profil de autostradă.

Echipele de așternere ale constructorului se vor muta astăzi pe intrarea pe tronsonul de legătură între DN 2 și DN 11, în zona localităților Nicolae Bălcescu și Sărata.

Reamintim, lucrările sunt executate de asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade, în baza unui ordin de începere a lucrărilor semnat pe 8 martie 2019. Contractul prevede proiectarea și execuția a 30,8 km de drum național, din care 16,269 km în profil de autostradă. Durata contractului este de 36 de luni”, precizează, într-un comunicat al DRDP Iași.