Direcția Județeană de Sport și Tineret (DJTS) Bacău a dat publicității clasamentul celor mai buni 10 sportivi din județ în anul 2020. Într-un top dominat de sportivi de la cluburile din municipiul Bacău (8 din 10), și-au făcut loc și doi sportivi de la grupările sportive din Onești: judoka Georgiana Miler (CSȘ Onești) și atleta Iulia Banaga (CSM Onești).

Judoka Georgiana Miler ocupă locul 2 în clasamentul DJTS Bacău, după pugilistul băcăuan Sali Marian Palapuic (CSM Bacău), poziție care nu i-a mai revenit unui sportiv de la CSȘ Onești într-un top alcătuit de DJTS Bacău de foarte mult timp.

În vârstă de 16 ani, Georgiana Miler este eleva profesorului Doru Bucătaru, având dublă legitimare – CSȘ Onești și SCM Deva – după ce valoroasa judoka a fost cooptată în lotul național.

În ciuda vârstei fragede, Georgiana Miler are deja un palmares foarte bogat. Cea mai recentă mare performanță a sa datează din luna noiembrie, când a ocupat locul 5 la categoria +78 de kilograme la Campionatele Europene de Juniori de la Porec (Croația), unde a concurat împotriva unor sportive cu trei ani mai mari!

Tot anul acesta, chiar la început, Georgiana Miler și-a trecut în palmares un nou titlu de campioană națională, după ce a terminat învingătoare întrecerea de la categoria +70 kg din cadrul Campionatelor Naționale de Judo Individual Juniori II – U 18.

Într-un an dificil, marcat de pandemia de coronavirus, care a dus la anularea multor competiții sportive, atleta oneșteană Iulia Banaga (și ea cu dublă legitimare, CSM Onești/LPS Brăila), și-a demonstrat la rândul ei valoarea obținând, printre altele, două medalii de argint, în probele de 100 metri garduri, respectiv 400 metri garduri, la Campionatele Internaționale ale României “Iolanda Balaș Soter”, din august, de la Cluj-Napoca.

La gala DJTS Bacău, desfășurată online, invitați de onoare au fost Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Sorin Ailenei (prefectul județului Bacău), Puiu Gașpar (președintele FR Schi), Vasile Cîtea (președintele FR Box), Florin Florea (președintele FR Atletism) și Camelia Stamate (inspector școlar general adjunct).

Top 10 sportivi din județul Bacău în anul 2020 – DJTS Bacău:

1.Sali Marian Palapuic         -box-          CSM Bacău

2.Miler  Georgiana      -judo-         CSS Onești

3.Bianca Ghelber         -atletism-   CSM Bacău

4.Macovei Alexandru -box-          Știința Bacău

5.Hermeziu Daniel       -box –         Știința Bacău

6.Bobei Dragoș  -box-          Știința Bacău

7.Soare Alexandru       -atletism-   Știința Bacău

8.Panait Adelina -atletism-   Știința Bacău

9.Banaga Iulia    -atletism-   CSM Onești

10.Mihăiță Andrei Nicu       -atlet-         CSM Bacău