Una dintre misiunile desfășurate de pompierii din cadrul ISU Bacău pe parcursul acestei săptămâni care a necesitat atenție sporită și efort susținut din partea acestora a avut loc joi, 5 mai a.c., în municipiul Onești.

La ora 15:48, prin apelul unic pentru situații de urgență, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Onești au fost solicitați să intervină pentru a lichida un incendiu produs la o stație de compresoare.

​Imediat, la fața locului, au intervenit 14 pompieri militari.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent la pereții halei, pe o suprafață de aproximativ 160 mp.

​Pentru a gestiona operativ situația, în sprijinul pompierilor au acționat 15 voluntari. Incendiul a fost lichidat după o intervenție ce a durat aproximativ trei ore, de la momentul anunțării. ​

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă a izbucnirii acestuia este folosirea generatorului, a motorului electric cu defecțiuni sau suprasolicitat.

Altfel, în intervalul 2-6 mai a.c., la nivelul județului Bacău au fost înregistrate 65 situații de urgență. Cele mai multe misiuni sunt cele pentru acordarea ajutorului medical de urgență, respectiv 39.

Totodată, salvatorii băcăuani au intervenit în șapte misiuni pentru asistența persoanelor și au lichidat patru incendii.

De asemenea, echipajele de salvatori au acționat într-o misiune pentru descarcerarea persoanelor, au desfășurat un exercițiu, șase recunoașteri și au gestionat alte nouă intervenții în sprijinul comunității. (foto: captură video)

VEZI VIDEO AICI