UMB construiește în Transilvania o autostradă „viaduct”. Din lungimea totală de 42 de kilometri a loturilor din PNRR Nădășelu – Zimbor – Poarta Sălajului, 11 kilometri este lungimea tuturor viaductelor de pe traseu.

Sunt 28 de pasaje printre văile și dealurile Transilvaniei, lucrări de artă cu lungimi cuprinse între 40 și 720 de metri și ridicate la o înălțime maximă de 40 de metri, cum este viaductul cu numărul 25 de la Valea Glodului, jud. Sălaj (lotul Zimbor – Poarta Sălajului), scrie economedia.ro.

Astfel, pe cele trei loturi cu o lungime totală de 42,4 km (Nădășelu-Mihăești, Mihăești-Zimbor și Zimbor-Poarta Sălajului) sunt viaducte construite pe 11 233 metri, adică un sfert din toată autostrada în execuție este suspendată, la propriu, potrivit monitorizării pe care a realizat-o Cristian Marius Man, unul dintre pasionații de infrastructură care publică frecvent evoluția marilor proiecte de infrastructură și în special a Autostrăzii Transilvania.

„Sunt lucrări foarte grele. Am fost pe șantierul autostrăzii Transilvania am văzut două loturi care, cred eu sunt cele mai grele din țară, în acest moment și poate nu doar din țară. De la Nădășelu la Poarta Sălajului se lucrează extraordinar de greu pentru că o iau la vale dealurile acolo, dar este o mobilizare extraordinară, pasaje poduri…tot ce vreți…Termenul de finalizare pe cele două sectoare de la Nădășelu la Poarta Sălajului ar fi pe sfârșitul anului viitor”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. (foto: captură video)