La munte, a revenit iarna la mijlocul lunii aprilie. Ninge ca în povești, miercuri dimineața, la Arieșeni, în Alba, iar la Vlădeasa şi Dealu Negru din Munții Apuseni, județul Cluj, s-a așternut zăpada, relatează observatornews.ro.

Schimbăm bruscă de anotimp, la mijlocul lui aprilie. Până ieri am avut, în mare parte din ţară, vreme autentică de vară.

Brusc, pare că vine toamna, cu ploi, vijelii şi temperaturi sub cele normale pentru mijlocul primăverii.

La munte, au revenit ninsorile. Ninge ca în povești, la Arieșeni, în timp ce la Vlădeasa şi Dealu Negru s-a așternut deja strat de zăpadă.

Val de ploi și vijelii peste România

Adminstraţia Naţională de Meteorologie a emis, marţi dimineaţă, o avertizare cod galben de vreme severă, valabilă până în această după-amiază, la ora 15.00.

În mai multe judeţe din Banat, sudul Crișanei, Transilvania, dar și în zonele montane, specialiştii au anunțat ploi torenţiale şi vânt puternic, izolat vijelii și grindină.

De asemenea, o informare meteo de fenomene extreme este valabilă până joi seară. ANM anunță perioade cu instabilitate atmosferică, la început în regiunile vestice și centrale, apoi și în rest. Aceasta se va manifesta prin averse, trecător descărcări electrice și izolat grindină și vijelii, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi local de 15…20 l/mp și izolat de 30…40 l/mp.

Miercuri, vântul va avea local și temporar intensificări, cu precădere în sud-est, cu viteze în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele montane de peste 70 km/h. Vremea se va răci semnificativ, iar de miercuri după-amiază (17 aprilie), la altitudini de peste 1500 m precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. (foto: observatornews.ro)