Pompierii din Bacău au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată care a izbucnit în comuna Letea Veche. „Având în vedere modul de manifestare a incendiului, respectiv arderea violentă, nu a existat posibilitatea intervenției în focar pentru lichidare, acțiunea pompierilor concentrându-se pe limitarea și supravegherea incendiului”, a precizat Ema Tereş, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Ema Tereş, purtător de cuvânt ISU Bacău: „În cursul zilei de sâmbătă, 13 aprilie a.c., pompierii militari au fost solicitați să intervină în comuna Letea Veche, sat Siretu, în urma unui apel primit pe SNUAU 112, care anunța producerea unui incendiu de vegetație uscată.

Pentru gestionarea operativă a situației de urgență, la locul indicat s-au deplasat două autospeciale de stingere și o autospecială de muncă operativă, încadrate cu 13 pompieri militari.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul vegetației uscate și a stufărișului, într-un perimetru delimitat, pe o suprafață de aproximativ 10 hectare.

Având în vedere modul de manifestare a incendiului, respectiv arderea violentă, nu a existat posibilitatea intervenției în focar pentru lichidare, acțiunea pompierilor concentrându-se pe limitarea și supravegherea incendiului.

Din cercetările efectuate la fața locului, cauza probabilă de producere a incendiului este utilizarea focului deschis în spații deschise”. (foto: imagine ilustrativă)