Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dat publicității un filmuleț de un minut și jumătate în care prezintă în detaliu lucrările care se desfășoară la viaductul peste albia râului Bistrița, parte integrantă a Centurii Bacăului. “Mulți oameni nu au ocazia să vadă partea <nevăzută> a unui obiectiv de infrastructură rutieră”, explică CNAIR acest demers.

Podul peste albia râului Bistrița are o lungime de 1,2 kilometri.

“Mulți oameni nu au ocazia să vadă partea „nevăzută” a unui obiectiv de infrastructură rutieră.
Noi am avut acest privilegiu și vă punem la dispozitie câteva cadre cu lucrările care nu o să mai fie vizibile atunci când se va circula pe Varianta de Ocolire Bacău.
Viaductul peste albia râului Bistrița are o lungime de 1.270 metri, cu 30 de deschideri, iar pentru realizarea lui sunt folosite 300 de grinzi de 40 de metri fiecare, din totalul de 522 de grinzi care se vor folosi la realizarea Variantei Ocolitoare Bacău.
Toate grinzile sunt realizate la fața locului de către Antreprenor într-un poligon utilat la cele mai înalte standarde cu utilaje de ultimă generație.
Armăturile metalice sunt realizate tot la fața locului cât și majoritatea prefabricatelor folosite la lucrările de artă.
10.725 tone de fier,105.724 mc beton.
Aceste cantități sunt folosite pentru realizarea acestui obiectiv major de infrastructură rutieră.
Transpuse în mijloace de transport ar arăta cam așa:
– fier: 450 de autotrenuri,
-beton: 17.500 autobetoniere”, se arată într-un comunicat al CNAIR. (sursa video: CNAIR)