Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a fost testat pozitiv cu coronavirus! Vorbim despre cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, scrie observatornews.ro.

Înaltpreasfințitul Pimen a fost diagnosticat luni seara, la Spitalul Județean Suceava, unde a fost adus pentru un consult, pentru că avea ceva simptome. Ulterior, acesta a fost transferat cu un elicopter la București, la Institutul “Matei Balș”.

„Poate că este o persoană sănătoasă, nu are boli cronice, mai ales că probabil a avut un trai destul de ascetic și anumite boli, cum ar fi bolile cardio-vasculare sau diabet, l-au ocolit și în această situație. Poate să fie vorba despre o conjunctură favorabilă, mai ales dacă face cumva o formă cu simptomatologie redusă a bolii și nu face o formă gravă, complicată având în vedere că s-ar putea să nu aibă comorbidități”, a spus Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

La cei 91 de ani ai săi, Înaltpreasfințitul Pimen este cel mai bătrân membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.