(P) .

Una dintre vocile rare ale folk-ului, din vecinătatea lui Socaciu, dar pe care o depășește prin gravitate, după cum aprecia poetul Lucian Avramescu, vechi colaborator al artistului oneștean, Romeo Ifrim s-a stins din viață în dimineața de vineri, 31 iulie, după o grea suferință.

După mai mulţi ani de trudă în străinătate, anul trecut, în ianuarie, Romeo Ifrim a trecut printr-o experienţă dureroasă, după cum consemna același Lucian Avramescu, în publicația AM Press. Munca de afară l-a readus acasă cu un cancer care i-a atins mai multe organe vitale, colon, ficat.

Despre operaţie, făcută la Spitalul Colţea din București de doctorul conferenţiar Dan Cristian şi de doctorul chirurg de la Spitalul Militar, Augustin Dima, care a durat 11 ore, Romeo Ifrim îi mărturisea bunului său prieten – pe fondul optimismului de neegalat al artistului – că a fost o reuşită.

Din păcate, la un an și jumătate de la acea intervenție chirurgicală, cantautorul de folk Romeo Ifrim a plecat să cânte la cer, lăsând un gol imens în suflete oneștenilor care l-au apreciat și l-au iubit pentru talentul și bunătatea sa nemărginite.

Cu trupa lui intitulată “Mioriţa”, ridica publicul sălilor de sport şi stadioanelor în picioare. A fost premiat în “Serbările Scînteii tineretului”, prima ediţie scenică inventată de un ziar, datând din anii 1956, cu marele premiu pentru compoziţie, voce şi seriozitate faţă de public, prin anii 80-85. Primul lui disc Electrecord cuprindea piese ca “Bun rămas”,  “Aş vrea să-ţi spun”, ”Am fost ştrengar”, toate pe versurile poetului Lucian Avramescu.