10 persoane au murit, după ce un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă seara, la secția ATI de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, acolo unde erau pacienții cu coronavirus, observatornews.ro.

Ioan Cătălin Denciu, medicul erou de la spitalul din Piatra Neamț, care a suferit răni grave încercând să salveze pacienți, a fost transferat în Belgia, în această dimineață, cu un avion al Ministerului Apărării Naționale.

Numărul victimelor poate ar fi fost mult mai mare, dacă medicul de gardă, Ioan Cătălin Denciu, nu intervenea pentru scoaterea pacienților din flăcări.

Medicul a plătit scump pentru intervenția sa salvatoare, suferind arsuri grave pe mai mult de 40% din suprafața corpului.

Medicul a ajuns în noaptea de sâmbătă spre duminică la București și a fost preluat pentru a fi transportat în Belgia.

Aeronava în care se afla medicul-erou a decolat de pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 07.30.

Reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț au oferit, duminică dimineața, noi detalii despre victimele tragediei care a îndoliat o țară întreagă.

Victimele erau deja în stare gravă, din cauza complicațiilor apărute de la infectarea cu noul coronavirus.

Cele 10 persoane decedate, este vorba despre șapte bărbați și trei femei, aveau între 67 și 86 de ani.

Alte șase persoane sunt rănite în stare gravă și au fost transportate, pe parcursul nopții, la Spitalul modular de la Lețcani.

Nu în ultimul rând, reprezentanții spitalului au ținut să precizeze că „cei din conducerea SJU Piatra Neamț au luat toate măsurile pentru a asigura o continuitate a activității de salvare a vieților pacienților care necesită ventilație mecanică. Astfel, în cadrul UPU a fost amenajat un salon cu două paturi pentru ATI. În același timp, s-au început demersurile pentru amenajarea, la etajul 3 al unității sanitare, a unui salon pentru ATI. În cursul nopții, conducerea Spitalului a realizat o listă cu necesarul de materiale și echipamente, urmând ca aceasta să ajungă la Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Neamț, astfel încât să fie găsite soluții rapide și bune pentru ca pacienții în stare critică să primească îngrijirile de care au nevoie în unitatea medicală județeană„.