Dacă reabilitarea podului peste râul Trotuș prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) este o certitudine, autoritățile locale vor trebui să se descurce cum pot în privința modernizării porțiunii de drum de la ieșirea din Onești spre Adjud, până la pasarela care duce către Chimcomplex.

Proiectul “Modernizare Calea Adjudului, DN11A, municipiul Onești” nu se numără printre proiectele care au primit finanțare de la Guvern prin PNDL II, ceea ce înseamnă că rămâne în grija autorităților locale să găsească banii necesari reabilitării tronsonului de drum de la ieșirea din Onești spre Adjud, până la Rădeana.

Dat fiind costul estimativ al lucrării (potrivit indicatorilor tehnico-economici, acestea depășesc 18 milioane de lei, ceea ce înseamnă peste 4 milioane de euro), este sigur că porțiunea respectivă de drum nu va putea fi modernizată cât de curând.

Potrivit HCL din 30 martie 2017 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a documentațiilor tehnice pentru obiectivul “Modernizare Calea Adjudului, DN 11A, municipiul Onești”, 93,20% din valoarea totală a cheltuielilor urmau să fie suportate de la bugetul de stat (prin PNDL II), cofinanțarea proiectului de către beneficiar reprezentând doar 6,80% din valoarea acestuia.

Oneștenii sunt dezamăgiți că porțiunea de drum de la ieșirea din oraș până la Rădeana va rămâne în forma actuală. “Mai bine s-ar fi gândit domnii de la Guvern că drumul ăsta este unul de tranzit, nu-l folosesc doar oneștenii. O să ne rupem mașinile cu totul într-o bună zi, și tot degeaba”, a comentat un bărbat.

Bugetul municipiului Onești nu poate suporta de unul singur efectuarea lucrărilor de modernizare a drumului, conform proiectului.