Prima ediție a Cupei “Sportul Onești”, care a avut loc pe stadionul CSM, s-a încheiat, duminică seara (n.r. – 23 iulie), cu victoria echipei gazdă, în competiția rezervată copiilor născuți în 2009. În turneul Under 12, CSȘ Onești a terminat pe locul 2, iar Sportul Onești a ocupat ultima treapă a podiumului.

Puștii de la Sportul Onești născuți în 2009 și-au trecut în palmares un nou succes, de această dată pe teren propriu, în fața părinților și bunicilor lor, care au venit pe stadionul CSM în număr mare, ca să-i susțină.

Pasiuni nebănuite s-au dezvănțuit la ultimul meci, dintre Sportul Onești și FC Brașov, în care s-a decis câștigătoarea de la Under 8. Un părinte de la echipa vizitatoare a intrat pe teren cerând explicații arbitrului după o fază controversată, un alt părinte, de astă dată din tabăra gazdelor, i-a aruncat și el câteva sudalme “fluierașului”, dar spiritele s-au calmat într-un final, iar protagoniști au redevenit copiii.

Sportul Onești s-a impus cu 2-1 și a câștigat turneul, dar și la meci egal tot ei ar fi deveni campioni, adversarii de la FC Brașov putându-le “fura” trofeul doar în cazul unui succes.

Puștii de la Sportul Onești (antrenori Cristi Vrânceanu, Costel Munteanu, Daniel Munteanu) au încheiat turneul – desfășurat după sistemul “fiecare cu fiecare” – cu victorii pe linie: 6-0 cu Aerostar Bacău, 5-2 cu ACS Kids Tâmpa Brașov, 3-1 cu Didi Junior Iași, 2-0 cu Star Brăila, 5-0 cu Real Junior Vaslui, 2-1 cu FC Brașov.

În celălalt turneu, rezervat copiilor născuți în 2005, victoria i-a revenit echipei ACS Kids Tâmpa Brașov, dar următoarele două locuri de pe podium au fost ocupate de echipe din Onești: CSȘ Onești (antrenori Flori Rădulescu și Emil Cobuz) – locul 2, Sportul Onești – locul 3.

Trei jucători de la echipele din Onești au primit și trofee individuale.

Ștefan Moraru, de la CSȘ Onești, a fost desemnat cel mai de perspectivă jucător (premiu acordat pe ambele categorii de vârstă).

Luca Contea, de la Sportul Onești – a primit titlul de cel mai bun jucător al turneului 2009, iar Sergiu Cindău a fost desemnat portarul turneului 2009.

Organizatorii au acordat diplome, medalii și premii constând în mingi și echipamente sportive.