Peste 4 milioane de euro vor fi investiți într-o lucrare de modernizare a unui drum care, din cauza stării sale deplorabile, le-a provocat mulți nervi și pagube șoferilor oneșteni.

Este vorba despre Calea Adjudului – DN11A – care în momentul de față arată ca după război. Modernizarea drumului de la ieșirea din Onești până la Rădeana va fi făcută din bani de la bugetul de stat, în proporție de 97,71% și din fonduri de la bugetul local – 2,29%.

Conform indicatorilor tehnico-economici ai proiectului, costul estimativ al investiției constând în lucrări de construcții și montaj va fi de 18.371.473 de lei (aproximativ 4 milioane de euro).

Din valoarea totală a cheltuielilor, cheltuielile care reprezintă cofinanțarea proiectului de către beneficiar se ridică la 602.952 de lei.

Durata de realizare a lucrărilor este de 12 luni și, potrivit spuselor Liviei Bordei, șeful Direcției de Urbanism din Primăria Onești, asfaltul actual va fi decopertat complet urmând a fi turnat un strat nou, iar pe marginea drumului se vor amenaja rigole și trotuare pentru pietoni.

“Să dea Dumnezeu să facă drumul ăsta, că ne-am rupt mașinile în două pe el în toți anii ăștia! Eu lucrez la Chimcomplex și fac zilnic naveta pe drumul acesta, fiindcă și cel de pe strada Industriilor e praf și el. Sunt locuri în care chiar nu ai cum să mai ferești gropile, atât de multe sunt!”, ne-a declarat un bărbat.

Lucrarea de modernizare a Căii Adjudului se va realiza prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală II (PNDL), iar în acest sens va ajunge la Onești, într-o scurtă vizită, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.