Guvernul a aprobat, ieri, joi, 3 august, o minivacanță de cinci zile pentru bugetari la mijlocul lunii august, legând sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, din 15 august, de week-end-ul 18-19 august.

Anunțul a fost făcut de premierul Viorica Dăncilă, în ședința de Guvern: Avem astăzi (n.r. – joi, 3 august) o veste bună şi pentru angajaţii din sectorul public. Vor avea o mică vacanţă în a doua parte a lunii august, pentru că ziua de 15 august, Adormirea Maicii Domnului, este zi liberă, stabilim ca şi 16 şi 17 august să fie zile nelucrătoare, pentru a le oferi românilor câteva zile de odihnă. Vor face excepţie locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă, precum şi magistraţii şi personalul din instanţele judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termene în 16 şi 17 august”.

Zilele de 16 și 17 august vor fi recuperate fie pe 25 august și pe 1 septembrie, adică în cele două zile de sâmbătă care urmează după minivacanță, fie prin prelungirea programului de lucru în zilele lucrătoare.