În contextul modificărilor legislative prin care contribuțiile sociale ale angajatorului sunt transferate la angajat, începând cu 1 ianuarie 2018, compania austriacă Holzindustrie Schweighofer, care deține o unitate de producție în orașul Comănești, informează că veniturile nete ale angajaților companiei nu vor fi afectate de această măsură.

Decizia companiei este de a menține același nivel salarial net și după intrarea în vigoare a modificărilor Codului Fiscal și a fost luată după consultarea cu sindicatul și reprezentanții angajaților.

Angajații noștri sunt printre cei mai buni din industrie și cea mai importantă resursă a companiei, de aceea ne preocupăm să le asigurăm un nivel al veniturilor nu doar corespunzător, dar și stabil și predictibil, pentru a se putea concentra pe dezvoltarea performanțelor excelente pe care la ating în mod constant. Totodată, decizia este modul nostru de a le mulțumi pentru eforturile depuse de-a lungul anului care se încheie și o transmitem împreună cu urările noastre de bine pentru anul viitor”, a declarat Dan Bănacu, director general Holzindustrie Schweighofer.

În cele 5 fabrici de prelucrare a lemnului din România, Holzindustrie Schweighoferare aproximativ 3.000 de angajați, peste 700 dintre ei fiind numai la Comănești. Printre beneficiile oferite de companie se numără asigurări private de sănătate gratuite, controale medicale periodice, transport gratuit la fabrici și condiții moderne de lucru.

Dedeman Bacău a anunțat la rândul ei că majorează veniturile brute ale salariaților începând cu 1 ianuarie 2018.