Cu prilejul Revelionului, la nivelul judeţului sunt preconizate a se desfăşura 20 de manifestări publice (concerte, spectacole de datini şi obiceiuri de iarnă), la care sunt aşteptate să participe aproximativ 20.500 de persoane.

Peste 250 de poliţişti, vor fi la datorie în noaptea de Anul Nou, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta siguranța cetăţenilor.

Altfel, în perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, peste 750 de poliţişti au acționat și vor acționa, suplimentar față de dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Din totalul poliţiştilor angrenaţi suplimentar, 449 sunt poliţişti de ordine publică, 160 de poliţişti sunt de la rutieră, iar restul sunt de la celelalte structuri, respectiv: investigaţii criminale, investigarea criminalității economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase.

Sursa: IPJ Bacău