Astăzi a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor la pavilionul fostului Spital Municipal Bacău, în prezența Ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Finanțarea de 60 de milioane de euro prin PNRR va asigura modernizarea fostului Spital Municipal și dotarea cu echipamente de ultimă generație, acesta devenind parte integrantă a circuitului medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Valentin Ivancea, președinte Consiliul Județean Bacău: „Am semnat astăzi contractul de execuție a lucrărilor la fostul Spital Municipal, obiectiv medical aşteptat de peste 15 ani de băcăuani.

A fost un drum anevoios, dar am reuşit!

Anul trecut am obținut finanțarea prin PNRR, iar după o licitație presărată cu tot felul de contestații, care au ținut pe loc mai bine de jumătate de an acest proiect, am ajuns în etapa execuției lucrărilor.

După aproape două decenii de promisiuni legate de acest obiectiv – timp în care unii au umblat cu taloane fictive de analize gratis, iar alții l-au desființat ca spital de sine stătător (guvernarea Orban) – noi construim, finalizăm clădirea, o dotăm cu echipamente de ultimă generație şi o integrăm în circuitul medical al Spitalului Județean de Urgență Bacău, cea mai importantă unitate sanitară din județ.

Am salvat în ultima clipă această investiție (…)!

Vom construi un modern Pavilion Municipal al SJU Bacău şi vom încheia şantierul interminabil din ultimii peste 15 ani.

Am spus şi reiterez, suntem o echipă a construcției, nu a obstrucției şi țin să mulțumesc conducerii PNL Bacău şi consilierilor locali liberali care au votat trecerea clădirii fostului Spital Municipal la Consiliul Județean, facilitând depunerea aplicației şi obținerea finanțării europene de 60 milioane euro prin PNRR!”

„Mulțumim Domnului Președinte al Consiliului Județean Bacău, Valentin Ivancea și tuturor celor implicați pentru aceste eforturi care vor contribui semnificativ la îmbunătățirea accesului la serviciile medicale de calitate și la creșterea capacității de tratare a pacienților din toată zona Moldovei!”, a transmis conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău. (foto: Facebook / SJU Bacău)