„Bacterie”, individul care a omorât un bătrân în zona gării din Onești, în noaptea de 20 spre 21 mai 2022, şi-a aflat pedeapsa.

Curtea de Apel Bacău s-a pronunțat prin sentință definitivă într-un caz de omor calificat care a șocat întreaga comunitate din Onești. Un vârstnic a fost ucis în bătaie, într-o autogară, doar pentru 150 de lei, o șapcă și o iconiță mototolită.

Potrivit ziare.com, criminalii, un bărbat și o femeie, asistați de un băiat de 12 ani care nu a răspuns penal, au fost condamnați prin sentință definitivă, primul la 26 de ani, 9 luni și 15 zile de închisoare, iar femeia la 6 ani de detenție. Cei doi vor trebui să plătească și daune de 100.000 de lei soției bărbatului ucis.

Crima s-a petrecut în autogara din Onești, în noaptea 20/21.05.2022, în jurul orelor 2 victima a fost atacată mișelește pe la spate de Ionuț Ștefan Sabadac, zis ”Bacterie”, un cunoscut infractor din Bacău, cu multe condamnări pentru furturi și distrugeri. Criminalul plănuise atacul.

Îi propusese complicei sale, Claudia Astafei, să meargă spre victimă și să o abordeze astfel încât să-i distragă atenția. Bătrânul a fost doborât la pământ de Sabadac și bătut cu bestialitate, fiind lovit cu piciorul în special în zona capului. Femeia și un copil de 12 ani care o însoțea au buzunărit victima și i-au furat portofelul în care avea actele, 150 de lei și o iconiță mototolită.

După atac, tâlharii s-au retras, însă Sabadac a revenit la victimă crezând că nu a scotocit prin toate buzunarele. Nu a plecat până nu a mai lovit-o de câteva ori în cap, iar apoi i-a furat inclusiv șapca. Banii furați au fost împărțiți în trei, iar portofelul cu actele a fost aruncat într-un parc din apropiere unde a fost găsit de polițiști.

Au mărturisit că au plănuit jaful tocmai pentru că aveau nevoie de bani pentru băutură, iar Sabadac se pare că era chiar sub influența drogurilor (etnobotanice) în noaptea crimei, astfel justificându-se ferocitatea cu care și-a lovit victima care oricum căzuse inconștientă la pământ de la prima lovitură. (foto: arhivă)

Articolul integral AICI