UPDATE – 13.09: Conform informării DelGaz Grid de la ora 10.00, în acest moment nu mai sunt consumatori fără energie electrică.

Cinci localități din județ au rămas parțial sau total nealimentate cu energie electrică, în ultimele 12 ore, din cauza vântului puternic ce a atins viteze de până la 80 de kilometric pe oră, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISUJ) Bacău,

“Conform informării DelGaz Grid de la ora 06.00, în urma fenomenelor meteo – intensificări ale vântului, 3 localități sunt afectate total (Scurta, Poieni, Păcuri) și 2 localități sunt afectate parțial (Orbeni și Dofteana) cu 1.350 de consumatori nealimentați, 11 puncte de transformare sunt nealimentate. Se intervine cu trei echipe de intervenție”, a declarat mr. Andrei Grecu, ofițerul de presă din cadrul ISUJ Bacău.

De la ora 09.00 și până la ora 15.00, meteorologii au emis o avertizare COD GALBEN de intensificări ale vântului cu viteze la rafală de 55-60 km/h, izolat 70 de km/h, în zona joasă a județului Bacău.