În urma gerului, foarte mulți țurțuri, unii uriași, s-au format la streșinile blocurilor din ONEȘTI, un pericol pe care oamenii nu prea îl iau în serios acum, când s-a încălzit afară, și aceștia se pot desprinde în orice moment.

Dacă în cazul operatorilor economici ale căror sedii dau în trotuare responsabilitatea îndepărtării țurțurilor le aparține, ne întrebăm cum rămâne cu țurțurii care s-au format la streșinile clădirilor rezidențiale?

Răspundem tot noi!

Ca în orice alt oraș din țară, și la Onești există niște hotărâri ale consiliului local privind gospodărirea localității și în care sunt trecute obligațiile pe care le au instituțiile publice, operatorii economici și cetățenii de a menține curățenia prin îndepărtarea zăpezii și a gheții de pe trotuarele din dreptul imobilelor și incintelor în care locuiesc sau își desfășoară activitatea.

Foarte important! Pentru prevenirea unor accidente cu urmări grave, în cazul pericolului iminent de cădere a zăpezii sau gheții (țurțurilor) de pe acoperișuri, deținătorii clădirilor au obligația de a avertiza trecătorii, marcând perimetrul expus, și de a îndepărta țurțurii și zăpada de pe acoperiș cu mijloace proprii, iar când situația o impune, prin intermediul serviciilor care au dotări specifice.

Atenție mare, nerespectare acestor obligații se sancționează contravențional!

Acum, privind imaginile alăturate, ne dăm seama că nimănui nu-i pasă de aceste prevederi. E adevărat, în cazul de față nu este vorba despre o zonă pietonală, dar chiar și așa țurțurii aceia pot provoca oricând o tragedie, copiii aflați la joacă fiind cei mai expuși.

Pozele au fost realizate astăzi, duminică 25 martie, de un cititor UNU pe Trotuș.