Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, infirmarea planului de reorganizare propus de S.C Realitatea Media, firmă care deține televiziunea de știri Realitatea TV, şi a trimis cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment. Decizia instanţei e irevocabilă, informează Mediafax.

„Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. Realitatea Media S.A”, se arată în decizia instanţei din 1 aprilie, postată pe portalul Curţii de Apel Bucureşti.

Realitatea Media se afla în insolvență de aproape opt ani, mai precis din septembrie 2011.

Rareș Bogdan, care a moderat timp de 7 ani cea mai importantă emisiune a postului Realitatea TV, “Jocuri de putere”, de unde a plecat pentru a candida la europarlamentare pe listele PNL, a spus: “Nu vreau să cred. Sunt 7 ani de viaţă pentru mine. Eu am sperat până în ultima clipă că e o glumă de 1 aprilie. (…) Înainte de campania electorală, este o lovitură groaznică.”

În urma declarării falimentului Realitatea Media, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) ar putea retrage licența postului Realitatea TV.