Polițiștii din Comăneşti au fost sesizaţi de un bărbat de 58 de ani, din Târgu-Ocna, despre faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras din buzunarul pantalonilor în timp ce se afla pe stradă.

În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au depistat şi identificat un tânăr, de 20 de ani, din Moineşti, care ar fi profitat de neatenţia păgubitului şi i-ar fi sustras din buzunar portofelul în care avea documente personale şi suma de 230 de lei.

Acesta i-a condus pe poliţişti la locul unde aruncase portofelul, fiind astfel recuperat.

Pe numele tânărului în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt şi a fost sancţionat contravenţional cu 2.000 de lei pentru că nu avea asupra sa declaraţia pe propria răspundere prevăzută de ordonanţa militară.

Pentru că hoții pot fi inventivi, polițiștii vă sfătuiesc:

  • când vă aflaţi la ghişeul unei bănci sau în apropierea unor bănci, pentru a ridica o sumă de bani este bine să observaţi comportamentul persoanele din jurul dumneavoastră, unii infractori speculează orice situaţie şi urmăresc victimele până ajung în locuri ferite de privirile cetăţenilor;
  • nu număraţi banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră; printre cetăţeni pot fi şi infractori cărora le oferiţi singuri „pontul”;
  • când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care-i aveţi, ci doar suma necesară. Banii se manevrează în interiorul poşetei sau a buzunarului. (sursa: IPJ Bacău; foto: imagine ilustrativă)