Numărul pacienților infectați cu COVID-19 internați la Spitalul Onești a ajuns în doar câteva zile la 108, atrage atenția primarul Oneștiului, Nicolae Gnatiuc, într-o postare pe Facebook, asta în condițiile în care în urmă cu 7 zile erau doar 55 de cazuri.

Primarul Gnatiuc atrage atenția că spitalul din Onești a primit prea puțin din ajutoarele promise din partea Guvernului, în condițiile în care este spital suport COVID-19 și preia multe cazuri de coronavirus din județ.

“Domnule Prefect, stimată conducere DSP Bacău, știți că:
𝑵𝒖𝒎𝒂̆𝒓𝒖𝒍 𝒄𝒆𝒍𝒐𝒓 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒏𝒂𝒕̦𝒊 𝒔̦𝒊 𝒄𝒐𝒏𝒇𝒊𝒓𝒎𝒂𝒕̦𝒊 𝒑𝒐𝒛𝒊𝒕𝒊𝒗 𝑪𝑶𝑽𝑰𝑫-19 𝒍𝒂 𝑺𝒑𝒊𝒕𝒂𝒍𝒖𝒍 𝑴𝒖𝒏𝒊𝒄𝒊𝒑𝒂𝒍 𝑺𝒇. 𝑰𝒆𝒓𝒉𝒂𝒓𝒉 𝑫𝒓 𝑳𝒖𝒄𝒂 𝑶𝒏𝒆𝒔𝒕𝒊 𝒔-𝒂 𝒅𝒖𝒃𝒍𝒂𝒕 𝒊̂𝒏 𝒅𝒐𝒂𝒓 7 𝒛𝒊𝒍𝒆, 𝒅𝒆 la 55 la 108 𝒑𝒂𝒄𝒊𝒆𝒏ți??!!
În timp ce municipalitatea și managementul spitalului caută soluții pentru lupta împotriva COVID-19, prefectul și conducerea DSP par să ignore și refuză să recunoască realitatea extrem de îngrijorătoare din județ.
Judeţul Bacău se află pe o pantă ascendentă în ceea ce priveşte numărul persoanelor infectate cu COVID-19, lupta fiind dată în principal de Spitalul Municipal Oneşti, Spitalul Judeţean Bacău şi Spitalul Buhuşi.
Zilnic, Spitalul Municipal “primește” pacienți din focarele Moinești , Comănești și Dărmănești, fapt care va conduce extrem de rapid la blocarea activității spitalului, în timp ce spitalele “binecuvântate” prin grija Prefecturii și a DSP nu sunt implicate în lupta împotriva COVID-19!
Din păcate, de la începutul crizei şi până la momentul de faţă de la Guvernul României, prin ISUJ Bacău, DSP sau CAS Bacău, Spitalul Municipal Oneşti a beneficiat de prea putine echipamente de protectie (combinezoane, măşti, mănuşi, dezinfectant şi viziere) a căror valoare este de aproximativ 𝟏𝟗𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 ‼
Spre comparație, implicarea Consiliului Judeţean, a Primăriei şi Consiliului Local Oneşti, a unor firme, oameni de afaceri sau simpli cetăţeni în sprijinirea spitalului din Oneşti în lupta împotriva răspândirii acestei pandemii depășește 𝟑 𝐌𝐈𝐋𝐈𝐎𝐀𝐍𝐄 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 :
• 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭̧𝐞𝐚𝐧 a alocat 𝟏,𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐥𝐞𝐢 pentru cumpărarea a 10 paturi ATI iar alţi 𝟓𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 în vederea susţinerii activităţii Spitalului Municipal „Sf. Ierarh dr. Luca” Oneşti.
• 𝐏𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐎𝐧𝐞𝐬̦𝐭𝐢 a alocat suma de 𝟑𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 din care au fost achiziționate mai multe echipamente medicale, precum si 𝟏𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 pentru campania umanitară demarata în vederea achiziționării şi amenajării unui laborator RT-PCR. Mobilizarea exemplară a 𝐝𝐨𝐧𝐚𝐭𝐨𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 a făcut ca într-un timp foarte scurt să se strângă nu mai puţin de 𝟒𝟎𝟒.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢.
• Contribuţia unor oameni de afaceri sau a unor firme a fost de mare ajutor, aici menţionând ajutorul oferit de 𝐑𝐀𝐉𝐀 𝐒𝐀 Municipiului Oneşti, în valoare de 𝟏𝟎𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 lunar.
Din păcate, după cum se vede, această luptă este purtată 𝒇𝒂𝒑𝒕𝒊𝒄 𝒅𝒆 𝒂𝒖𝒕𝒐𝒓𝒊𝒕𝒂̆𝒕̧𝒊𝒍𝒆 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒍𝒆 𝒔̧𝒊 𝒄𝒆𝒕𝒂̆𝒕̧𝒆𝒏𝒊𝒊 𝒔𝒐𝒍𝒊𝒅𝒂𝒓𝒊 si mai mult la nivel 𝒅𝒆𝒄𝒍𝒂𝒓𝒂𝒕𝒊𝒗 𝒅𝒆 𝑮𝒖𝒗𝒆𝒓𝒏 𝒔̧𝒊 𝒓𝒆𝒑𝒓𝒆𝒛𝒆𝒏𝒕𝒂𝒏𝒕̧𝒊𝒊 𝒅𝒊𝒏 𝒕𝒆𝒓𝒊𝒕𝒐𝒓𝒊𝒖 ”, este postarea primarului Nicolae Gnatiuc.