Pe 5 octombrie, s-a împlinit un an de când publicația UNU PE TROTUȘ s-a mutat exclusiv în online.

Aș fi vrut să vă prezint încă de atunci un bilanț privind audiența ziarului în primul an de activitate în mediul online, dar dispariția fulgerătoare a colegului Vali Damian, redactor la Gazeta Sporturilor, m-a determinat să amân momentul, în semn de respect față de acesta. Nu se cuveneau laudele când toată breasla era în lacrimi.

Cu Vali Damian mă văzusem nu cu mult timp înainte, absolut întâmplător, în apropierea unui showroom auto, de pe Iuliu Maniu”. Eu eram în autobuz, el jos, în stație, iar când ușile mașinii s-au deschis s-a întâmplat să ne intersectăm privirile. Ne-am salutat și am schimbat două vorbe, cât a stat autobuzul în stație. Aștepta pe cineva. Asta a fost tot. După care am aflat, cu stupoare, ca toți ceilalți, că s-a prăpădit. Dumnezeul să-l odihnească!

Dar viața merge înainte, iar astăzi vă prezentăm câteva date – cele mai sugestive – din rapoartele Google Analytics privind audiența site-ului www.unupetrotus.ro.

Iar cifrele sunt de partea noastră. UNU PE TROTUȘ a încheiat ultima lună (octombrie 2017) cu 49.551 de vizitatori unici, care au generat nu mai puțin de 155.593 de afișări de pagină! Se reconfirmă astfel poziția de lider al presei de pe Valea Trotușului, pe care UNU PE TROTUȘ a acaparat-o încă de la început.

În luna octombrie, traficul mediu zilnic a fost de 3.601 cititori, vârful fiind atins în ziua de sâmbătă, 21 octombrie – 7.902 vizitatori unici!

Nici cifrele de audiență raportate de UNU PE TROTUȘ în primul an de activitate nu sunt, însă, mai prejos. Dimpotrivă, aș spune că sunt chiar remarcabile dacă ținem cont de faptul că avem de-a face cu o publicație tânără, aflată la început de drum, care pe deasupra se adresează totuși unui public restrâns – locuitorii Văii Trotușului.

Așadar într-un an (5 octombrie 2016 – 4 octombrie 2017), au citit ziarul un număr impresionant de oameni – 317.633 – foarte mulți dintre aceștia devenind cititori fideli ai publicației. Aceștia au generat peste un milion de afișări de pagină (mai precis 1.290.486), în medie înregistrându-se zilnic 2.357 de vizitatori unici.

Marius Mihalcea