Retailerul olandezo-belgian Mega Image a anunţat preluarea lanţului de supermarketuri Zanfir din Vrancea, controlat de familia cu acelaşi nume, în urma aprobării achiziţiei de către Consiliul Concurenţei, informează zf.ro.

În urma acestei tranzacții, toate cele 12 de unități Zanfir, între care se numără și magazinele de la Tg. Ocna și Dărmănești, vor fi rebranduite și se vor transforma în magazine Mega Image și Shop&Go.

„Preluarea celui mai important jucător din industria de retail de pe piaţa locală din zona Vrancea face parte din strategia noastră de dezvoltare şi expansiune în noi teritorii”, a spus Mircea Moga, CEO Mega Image, pentru sursa citată.

Celelalte magazine Zanfir care se vor transforma în Mega Image sau Shop&Go, toate dezvoltate în regiunea Moldovei, sunt prezente în Focșani, Adjud, Panciu și Brăila.

Mega Image este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România, care numără aproape 700 de magazine, cele mai multe dintre ele în București.

Potrivit economica.net, procesul de predare a unităților Zanfir către Mega Image va demara luna aceasta și se va finalize în august. Conform datelor Ministerului de Finanţe aferente lui 2017, ultimele disponibile, Zanfir este a patra cea mai mare reţea de retail autohtonă, primul fiind Annabella.