Pe lângă colecțiile de haine recent lansate, pe rafturile magazinelor sale din România, retailerul va pune și haine purtate, în stare perfectă de comercializare, printr-un parteneriat cu un lanț de magazine de modă.

Începând cu această lună, retailerul francez Auchan va demara etapa pilot a Programului “O nouă viață by Auchan” ceea ce presupune că va comercializa în hypermarketul Cluj Nord haine purtate, de la mărci renumite, la prețuri accesibile, printr-un parteneriat cu lanțul clujean de magazine de modă LaMajole, scrie economica.net.

Mai exact, LaMajole dispune de o suprafață de 60 mp în incinta hipermarketului, oferind clienților o gamă variată de obiecte vestimentare pentru femei, bărbați și copii. Prețurile articolelor de îmbrăcăminte se vor încadra între 12–350 lei. Toate piesele comercializate sunt colectate, selectate atent și igienizate conform standardelor în vigoare, de către echipa LaMajole.

Potrivit Auchan, intențiile companiei vizează extinderea acestui program și în restul hipermarketurilor din țară (inclusiv la Bacău), completând astfel acțiunile deja existente de reducere a poluării textile.

Decizia vine în contextul în care compania și-a propus să încurajeze un stil de viață responsabil. Auchan România devine astfel primul retailer de pe plan local care implementează un proiect de responsabilitate socială axat pe economia circulară a hainelor, proiect deja existent în țările din Vest.

„Industria textilă este responsabilă pentru 10% din poluarea cu emisii de gaze cu efect de seră și doar 1% din textilele la nivel global se reciclează. Acest proiect are la bază cele trei principii ale economiei circulare – reducerea, refolosirea și reciclarea obiectelor vestimentare, reprezentând un pas important în continuarea acțiunilor noastre de reducere a amprentei asupra mediului înconjurător prin extinderea perioadei de utilizare a produselor. Prin programul „O nouă viață” susținem un consum responsabil de haine și încurajăm clienții să contribuie la un viitor mai sustenabil și prin achiziționarea unor haine care au mai fost îmbrăcate”, a declarat Corina Dospinoiu, Responsabil CSR Auchan Retail România, pentru sursa citată.

Auchan România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, unul dintre acestea în Bacău, la ieșirea din oraș spre București, o rețea de 42 de magazine de proximitate MyAuchan, dintre care 33 în Stațiile Petrom, și 5 supermarketuri Auchan și un magazin online. (foto: economica.net)